Wellicht heb je de Netflix-serie Ares al voorbij zien komen op social media en natuurlijk op Netflix zelf. Sinds 17 januari 2020 staat de Netflix-serie Ares online. Ares is een Nederlandse horror serie, boordevol drama. Maar de serie is niet enkel in Nederland te bekijken; Ares is maar liefst in 190 verschillende landen beschikbaar op Netflix! Ben jij benieuwd naar deze mysterieuze Nederlandse serie? Dit is wat je moet weten over de Netflix-serie Ares.

Waar gaat de Netflix-serie Ares over?

Ares volgt de geneeskunde studenten Rosa en Jacob. Al gauw worden ze geïntroduceerd in de sociëteit Ares; een geheime club die vooral bestaat uit witte mensen uit de elite. Op het eerste oog lijkt er niks mis te zijn met de leden en de activiteiten van de groep, maar niks is minder waar. Wanneer Rosa op een dag spoorloos verdwijnt, vermoedt Jacob dat Ares achter de verdwijning zit. Het enige wat Jacob nu moet doen is het geheim van Ares te ontrafelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat kun je verwachten?

De Netflix-serie Ares is een horror serie waar de nodige drama in naar voren komt. Maar is de serie ook daadwerkelijk eng te noemen? Vele kijkers van Ares laten via social media weten moeite te hebben met slapen na het kijken van Ares. Waar de schimmigheid vooral door veroorzaakt wordt is de belichting van de Gouden Eeuw in Nederland. Een tijdperk dat zich kenmerkt door onderdrukking, slavernij en geweld. De titel van de Netflix-serie Ares kan teruggeleid worden naar de Griekse mythologie: Ares is de god van oorlog.

Wie spelen erin mee?

De hoofdrollen, Rosa en Jacob, worden gespeeld door de Nederlandse acteurs Jade Olieberg en Tobias Kersloot. Jade is onder meer bekend van de tienerfilm Hoe overleef ik … mezelf? en de thrillerserie Van God los. Tobias speelde in de films Nieuwe Buren en Kappen!. De serie is geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en het huiveringwekkende script is geschreven door Michael Leendertse. Net als de Netflix-serie Undercover, die in samenwerking met de zuiderburen werd gemaakt, is Ares een Netflix-original.