Een mobiele airco kan een oplossing bieden als je last heb van hitte in huis of in je bedrijf. Maar wat zijn precies de voordelen van een mobiele airco? Waarom zou je een mobiele airco kiezen in plaats van een gewone airco of zelfs een ventilator? In dit artikel lees je meer over de mobiele airco en waar je op moet letten bij het kiezen voor dit apparaat.

Waarom een mobiele airco?

Een mobiele airco is praktisch als je een relatief kleine ruimte koeler wilt maken, en de airco misschien ook wel eens ergens anders nodig hebt. Omdat je deze kunt verrijden, kun je hem bijvoorbeeld gemakkelijk op je kantoortje zetten op een warme zomerdag, of weer terug in de slaapkamer. Het is wel belangrijk dat het niet een te grote ruimte betreft; daar heeft een mobiele airco vaak te weinig kracht voor. Dan kun je beter kiezen voor een krachtigere airco, die je wel vast moet zetten op één plek.

Waar moet je op letten?

Als je een mobiele airco gaat kopen moet je, zoals al gezegd, dus wel denken aan de ruimte die je wilt koelen. Vaak staat er bij de airco’s genoemd voor een ruimte van hoeveel vierkante meter deze geschikt is om te gebruiken. Ook kun je denken aan extra’s als een afstandsbediening, timer of een display waar je informatie van kunt aflezen. Verder kun je nog letten op energiezuinigheid door te bekijken in welke energieklasse de mobiele airco van jouw keuze valt, en vergeet ook niet te kijken naar het geluid wat de mobiele airco produceert. Dat is belangrijker dan je denkt!

Niet alleen koelen

Een mobiele airco kan je, naast koelen, bijvoorbeeld ook helpen bij ventilatie en het ontvochtigen van de lucht. Voor de laatste functie staat er meestal ook bij vermeld wat de capaciteit is van de betreffende airco; dit getal geeft de hoeveelheid water weer die de airco in één dag uit de lucht kan halen.

Lees ook

Ventilator kopen: belangrijke tips en informatie