Een espressomachine is een fantastische aankoop voor wie van espresso houdt. Je zal je verbazen over het gemak waarmee jij een heerlijk kopje koffie maakt, waar je eerst misschien altijd voor naar een koffiebar ging. Dat kan je dus ook thuis beleven! Maar er zijn veel espressomachines te koop. Sommige vallen op vanwege hun design, zoals bijvoorbeeld de De Longhi-apparaten met hun fantastische retro uiterlijk; andere staan juist bekend omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Of je kunt gaan voor de grote namen in de koffiewereld, die de originele Italiaanse espresso eren met hun kwalitatief goede machines.

Hoe wil jij koffiedrinken?

Voordat je een espressomachine gaat kopen, moet je erbij stil staan hoe jij het liefst je koffie drinkt. Ga je bijvoorbeeld voor het gemak van cups? Dan kun je binnen de espressomachines met cups ook weer kiezen tussen bijvoorbeeld een Nespresso machine of een goedkoper model dat ook prima werkt met de koffiecups van het huismerk van de supermarkt. Gebruik je liever gemalen koffie en wil je een echte espressomachine zoals ze dat hebben in een koffiebar? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Voor de fans van cappuccino

Als je van cappuccino’s houdt, is het ook een goede optie om een espressomachine te nemen die de ingebouwde functie heeft om melk op te schuimen. Dan hoef jij niet meer naar een café om een cappuccino te drinken, maar maak je die heel gemakkelijk thuis.

Sterkte instellen

Misschien vind je het ook fijn om de sterkte van jouw espresso zelf in te stellen. Bijvoorbeeld als je partner ‘m veel sterker drinkt dan jij, of andersom. Deze automatische espresso machines hebben een simpel menu waarin je zelf de gewenste sterkte aan kan geven met een druk op de knop.
De espressomachines die met een cup werken, hebben dat niet. Daar moet je zelf op letten als je de cup koopt in de winkel. Zo gebruikt Nespresso bijvoorbeeld een cijfersysteem waarbij een cup voorzien van het cijfer 10 voor een erg sterke espresso zal zorgen.

Lees ook

Word ook een bak Koning met de AEG Ultramix KM55 keukenmachine