Winkelen-met-kind Winkelen met je kind is voor moeders vaak een uitdaging. Uit onderzoek is gebleken dat ná de komst van kinds het gemiddeld aantal keren winkelen verminderd van 30 naar 17 keer per jaar. Voor je kind is winkelen ook lang niet altijd leuk en ook als ouder is de lol er snel af als je kroost voor de zoveelste keer blérend in een winkel staat. 

De juiste timing graag!

Het ritme van je jonge kind is meestal wel enigszins voorspelbaar. Om het winkelen met je kind leuk te houden kun je het beste een tijdstip kiezen dat je kind niet zo moe is.  Bijvoorbeeld na het middagslaapje. Veel jonge kinderen kunnen na school of de kinderopvang niks meer, behalve moe zijn en huilen. Plan het tijdstip dus goed. Zo hou je het winkelen met je kind óók leuk voor jezelf. Doe geen boodschappen op het drukste moment van de dag en zorg dat je kind genoeg heeft gegeten voordat je de deur uit gaat. Je wilt echt niet met hongerige kinderen langs een Febo lopen.

Betrek je kind bij je shopdag

Winkelen  met kinderen is voor je kind ( en daarmee voor jezelf) veel leuker als ze erbij betrokken worden. Maak een lijstje en laat je kind op zijn of haar manier helpen. Ga samen met je kind het lijstje af in de winkel en geef ze een taak, zoals het zoeken van de pindakaas die jullie altijd hebben. Zo hou je iedereen bezig én heb je tegelijk nog een kleine helpende hand ook! Ook een kinder-karretje bij de super kan een uitkomst zijn, al moet je kind hier wel mee om kunnen gaan natuurlijk.

Stel een beloning in

Ieder kind is gevoelig voor beloning. Je kan met je kind afspreken dat je bij goed gedrag hem beloond met een leuk uitje. Dit hoeft niks duurs of bijzonders te zijn. Een bezoek aan de speeltuin is voor je kind al hartstikke leuk. Hiermee stimuleer je je kroost om zich te gedragen tijdens het winkelen. Als je kids al zakgeld krijgen kun je dat ook eens in de zoveel tijd meenemen en ze daarvan zelf iets laten kopen in de winkel. Kinderen willen niet liever als groot zijn. En op deze manier leren ze om op een positieve manier te kijken naar winkelen en voorkom je veel gedoe!