Hij is nog niet zo lang op de markt, maar nu al niet meer weg te denken uit vele keukens: de airfryer. Vroeger waren je gefrituurde snacks heel vettig en stonk je hele huis naar frituurvet; met de airfryer, daarentegen, kunnen snacks – veel gezonder – met hete lucht worden bereid.

De meeste airfryers hebben echter nog veel meer functies en dat maakt ‘m zo’n handig apparaat in de keuken. Een airfryer als de Philips Avance XXL HD9650/90 bijvoorbeeld, die naast frituren ook gebruikt kan worden om te bakken, braden, grillen en roosteren!

De beste airfryers

De zojuist genoemde Philips valt zeker onder de beste airfryers van dit moment, vooral omdat deze veel ruimte biedt en er daarom veel friet tegelijk kan worden bereid. Philips doet het sowieso goed: ook de Philips Airfryer XL HD9247/90 komt heel goed uit de test en is daarom ook uitgeroepen als één van de beste airfryers.

Voor wie op zoek is naar een goedkopere variant, komt de Tefal Easy Fry EY4018 het beste uit. Deze airfryer heeft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor degenen die minder dan honderd euro willen uitgeven, bijna niet om de Tefal heen kunnen.

Lees ook

Ventilator kopen: belangrijke tips en informatie