Goed nieuws voor de échte fans: De Bijenkorf is weer open. En dat dit voor velen een opluchting is bleek wel. Bij de Haagse vestiging stonden de mensen voor openingstijd al in de rij. Ook in Amsterdam waren er veel mensen voor openingstijd al aanwezig tot dat de deuren openden, uiteraard wél op gepaste afstand.

Aangepast winkelen

Shoppen zal wel anders verlopen als normaal, er zijn aangepaste regels om te mogen winkelen.  Zo mag er een maar een beperkt aantal klanten de winkel in, om drukte te voorkomen en is er een vaste winkelroute uitgezet. Bij de kassa's zijn beschermende materialen aangebracht en ook bij de roltrappen is er toezicht. Ook worden klanten erop gewezen geen producten aan te raken die ze niet willen kopen.

Lees: Met deze H&M kortingscode pak je direct 10% korting

Geen cosmetica en horeca

Wij een lekker taartje wil scoren of MAC make up wil kopen, kan helaas weer naar huis. Ook een kopje koffie bij het restaurant zit er niet in. Deze diensten zijn in verband met het virus nog gesloten. De filialen van De Bijenkorf gingen op 17 maart jl op slot als gevolg van het coronavirus. In zeven steden in Nederland heeft De Bijenkorf vestigingen, waar in totaal 3000 medewerkers werkzaam zijn. Waar een dag eerder de IKEA in Amsterdam weer werd geopend, ging een dag later het populaire warenhuis De Bijenkorf dus ook weer open voor de winkelende Amsterdammers