N26 Als je de voorwaarden voor een betaalrekening bij de Duitse bank N26 bekijkt, zul je waarschijnlijk versteld staan. Het klinkt bijna te goed om waar te zijn. Niet alleen kun je een gratis betaalrekening aanmaken, maar ook de betaalpas en de creditcard die bij deze rekening horen ontvang je gratis. Daarnaast is er geen wisselkoersopslag. Wanneer iets klinkt alsof het te goed om waar te zijn is, is dit het vaak ook. Vaak is er een addertje onder het gras aanwezig. Hoe is dit bij een N26 betaalrekening?

Hoe betrouwbaar is N26?

Er zijn weinig redenen om te twijfelen aan de betrouwbaarheid van N26. Betalingen die je via de app maakt, kunnen niet uitgevoerd worden zonder jouw goedkeuring. Dit is een goede manier om de rekening te beveiligen. Daarnaast valt deze Duitse bank onder het Europese depositogarantiestelsel. Jouw saldo wordt dus altijd beschermd tot 100.000 euro.

Hoe werkt een N26 betaalrekening?

Menig bank heeft fysieke vestigingen die je kunt bezoeken, maar bij N26 vindt alles geheel online plaats. In slechts 3 minuten is het aanvragen en aanmaken van de rekening geregeld. Om deze rekening te activeren, dien je 10 euro over te maken naar je N26 rekening. Dit is ook een voorwaarde voor de creditcard. Om een betaalpas te betalen, moet je minstens 100 euro op je rekening hebben staan. Doordat dit een online bankrekening is, doet het in dat opzicht denken aan een service zoals PayPal, ware het niet dat je bij N26 wel zaken zoals een bankpas en een creditcard ontvangt. Je kunt je bankrekening beheren via de site, maar je kunt ook gebruik maken van de N26 app.

Wat zijn de voor- en nadelen van N26

Het aanvragen en activeren van een N26 bankrekening is een fluitje van een cent, en nog gratis ook. Ook de debit creditcard en betaalpas zijn gratis. Doordat je een debit creditcard ontvangt, kun je geen geld spenderen dat je niet hebt. Doordat er geen wisselkoersopslag gerekend wordt, is iedere transactie vanuit een ander Euroland gratis. Dit is dan ook voordeliger ten opzichte van reguliere banken.

Er kleven echter ook enkele nadelen aan een N26 betaalrekening. Alhoewel je eenvoudig gebruik kunt maken van zowel de site als de app, worden deze allebei nog niet in het Nederlands aangeboden. Alleen Engels en Duits zijn een optie. Ook bij de klantenservice zijn deze twee talen de enige opties. Middels iDeal geld overboeken vanaf je andere rekening is niet mogelijk. Daarnaast is het jammer dat je geen aankoopverzekering krijgt bij het openen van een rekening. Deze zit wel bij de betaalde N26 You variant inbegrepen.

Lees ook

Alleen muziek en niks anders met de Sony WH-1000X M3