Ben je op zoek naar een kleuren laserprinter, maar weet je niet goed waar je op moet letten? Of twijfel je nog tussen een kleuren laserprinter en een inkjet exemplaar? In dit artikel worden de verschillen tussen deze twee types printers besproken en worden er enkele punten genoemd om op te letten als je eenmaal je keuze hebt gemaakt. Er zijn namelijk genoeg merken en types printers. Dit artikel helpt je op weg om te vinden welke het beste bij jou past.

Een inkjet of laserprinter

Het verschil tussen een inkjet en laserprinters zit ‘m in de cartridges. Een inkjet printer verbruikt inkt, terwijl een laserprinter toner gebruikt, een soort poeder dat wordt gesmolten op de pagina. Dat is goedkoper, maar kan kleuren bijvoorbeeld niet zo mooi weergeven als inkt dat kan.

Vaak wordt de link gelegd met thuis en kantoor. Thuis print je weinig, en de keren dat je print, wil je misschien foto’s van goede kwaliteit kunnen printen. Op kantoor gaat het er meer om dat het printen snel gebeurt en dat de cartridges niet te duur zijn. Vaak worden er op kantoor ook vele pagina’s in zwart-wit gedrukt, waar dus ook geen inkt van goede kwaliteit voor nodig is. Er komen echter ook steeds meer kleuren laserprinters op de markt: laserprinters die gemaakt zijn voor het snelle, efficiënte werk, maar die toch ook mooie kleuren kunnen printen. Bij webshop Bol.com heb je ruime keuze aan printers, deze zijn soms met korting te kopen indien je een kortingscode Bol.com gebruikt.

Waar moet je op letten?

Als je hebt gekozen voor een kleuren laserprinter, bijvoorbeeld omdat de cartridges goedkoper zijn, is het niet altijd even makkelijk om te kiezen. Waar kun je op letten bij het maken van jouw keuze?

Ten eerste is de printsnelheid een belangrijke factor, juist omdat de laserprinter vaak gekozen wordt vanwege zijn snelheid. Dit wordt meestal weergegeven in het aantal pagina’s per minuut dat geprint kan worden in zwart-wit. Ben je op zoek naar een kleuren laserprinter? Wees er dan zeker van dat jouw laserprinter dat kan, want dat kunnen ze niet allemaal. Tegenwoordig hebben de kleuren laserprinters vaak ook de optie om vanaf een smartphone te printen.

Lees ook

Mobiele airco kopen, hier moet je op letten