Fitbit Charge 3 De eerste twee modellen van de Fitbit Charge deden het uitstekend bij de Nederlandse consument, wat hoge verwachtingen schept voor de Fitbit Charge 3. Meer activiteiten dan ooit kunnen gemeten worden, en door de verbeterde technologie kan dit accurater dan ooit worden uitgevoerd. Tenminste, dat is wat er geclaimd wordt. Maar is de Fitbit Charge 3 ook daadwerkelijk één van de beste activity trackers van dit moment?

Hoe werkt de Fitbit Charge 3?

Aan de hand van het vernieuwde OLED touchscreen kun je diverse metingen aflezen. Deze metingen hebben te maken met diverse soorten activiteiten. Zo kan de Fitbit Charge 3 stappen tellen, je calorieverbranding bijhouden, je hartslag meten middels een ingebouwde sensor, je slaappatroon bijhouden en meer. Bovendien is dit model compatibel met de meeste smartphone platformen, zodat je ook notificaties kunt zien middels het scherm. De Fitbit Charge 3 is voorzien van een oplaadbare batterij die lang meegaat. Bij Decathlon vindt je de laatste modellen.

De voordelen van de Fitbit Charge 3

Een activity tracker is zo goed als de activiteiten die gemeten kunnen worden, en aan de hand van de Fitbit Charge 3 kun je een hoop activiteiten bijhouden. Het scherm ziet er scherp uit en is bovendien overzichtelijk. De batterij gaat lang mee, zodat je niet onderweg ineens met een leeg apparaat staat. Door de link met de smartphone kun je updates van dit apparaat zien op het scherm van deze activity tracker. De Fitbit Charge 3 kan tot 50 meter onderwater, waardoor deze ook te gebruiken is voor fervent zwemmers.

De nadelen van de Fitbit Charge 3

Helaas kleven er ook enkele nadelen aan de Fitbit Charge 3. Ten eerste is het jammer dat er een GPS sensor ontbreekt. Velen vinden het fijn om bijvoorbeeld gelopen routes bij te houden. Wel is het mogelijk om de GPS van je smartphone op het apparaat te weergeven, dus er is een manier om hier omheen te werken.

Conclusie

Fitbit heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van activity trackers, maar ze maken het wederom waar met de Fitbit Charge 3. Door de vele activiteiten die gemeten kunnen worden, kun je deze gadget inzetten bij diverse soorten sporten en activiteiten. De software is nauwkeurig en het is mogelijk een connectie te leggen met je smartphone, zodat je notificaties via de Charge 3 kunt ontvangen. Dit alles maakt de Fitbit Charge 3 tot een aanrader.

Fabrikantcode: FB409GMBK-EU

Artikelnummer: 818369

Lees ook 

Top 3 stappentellers van 2020