Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, maar wil je niet teveel geld uitgeven? Dan ben je vast geïnteresseerd wat de beste goedkope smartphones van 2021 zijn! Dat kan je namelijk helpen met kiezen voor een telefoon die een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft en daarom jouw geld helemaal waard is. Omdat Apple-telefoons standaard duur uitvallen, wordt er in de tests gekeken naar Android-telefoons die niet meer dan 300 euro kosten. Let er bij het kopen van een Android-apparaat wel op dat je een geüpdatete versie hebt, bijvoorbeeld Android 9, zodat je niet na een jaar alweer toe bent aan een andere smartphone.

Beste goedkope smartphone

Bij het kiezen van de beste goedkope smartphones van 2021 kan je wel wat hulp gebruiken. Er zijn zoveel smartphones op de markt, tegen zulke verschillende prijzen, dat het erg verwarrend kan zijn om te vinden wat je zoekt. In dit artikel worden een aantal vragen gesteld die jou kunnen helpen om je keuze te maken. Het gaat namelijk uiteindelijk om jouw wensen: wat vind jij belangrijk dat een telefoon heeft? Hoeveel wil jij maximaal uitgeven aan een telefoon? En hopelijk kun je je met behulp van deze vragen een weg banen door de grote hoeveelheid smartphones van 2020.

Ben je gebonden aan een merk?

Een belangrijke eerste vraag is of jij echt verbonden bent aan een merk. Er zijn bijvoorbeeld Apple-gebruikers die absoluut bij Apple willen blijven. Dan heeft het ook geen zin om de beste goedkope smartphones van 2020 te bekijken, als je uiteindelijk toch opnieuw voor een iPhone kiest.

Ga daarom bij jezelf na of je per se bij het merk wilt blijven dat je nu hebt, of dat je ook wel iets nieuws zou durven proberen. Als je bij Android wilt blijven, kun je bijvoorbeeld kiezen tussen de goedkopere modellen van Huawei.

Een goedkope smartphone

Er wordt steeds sterker geconcurreerd op de markt en de technologie ontwikkelt zich steeds sneller. Dat maakt dat er steeds meer goedkopere smartphones in de winkels verschijnen, die wél van erg goede kwaliteit zijn. Als je tegenwoordig wel veel betaalt voor een smartphone, is dat meestal omdat deze bijvoorbeeld een waanzinnig goede processor heeft, of bijzondere nieuwe snufjes. Vooral voor de liefhebbers, dus. Voor wie op zoek is naar een ‘normale’ smartphone, zonder veel nieuwigheid, kan dus voor een lage prijs al een heel goede aankoop doen. De webshop Amazon heeft veel aanbod aan Smartphones.

Hoeveel heb jij over voor een smartphone?

Hou je budget in gedachten als je kijkt tussen de beste goedkope smartphones van 2020. Ben jij bijvoorbeeld uit op een hippe telefoon met alle nieuwe snufjes? Dan ben je vast ook bereid om daar wat extra voor neer te leggen. Een tip is om ook te kijken naar minder bekende merken. Deze kunnen wel heel goed zijn, met alle nieuwste snufjes, maar je betaalt minder omdat ze nog opkomend zijn. Een merk als Xiaomi is hier een goed voorbeeld. De Xiaomi Redmi Note 8T, bijvoorbeeld, heeft ontzettend veel te bieden voor een telefoon van een relatief lage prijs.

Waar gebruik je jouw telefoon voor?

Het is belangrijk om stil te staan bij de vraag waar jij je telefoon precies voor gebruikt. Speel jij veel spellen op je telefoon? Dan heb je misschien een zwaardere, duurdere telefoon nodig dan iemand die alleen maar Whatsapp en Facebook gebruikt. Deze laatste persoon kan het beste bij een goedkoop apparaat blijven, bijvoorbeeld een van de beste goedkope smartphones van 2021.

De beste goedkope smartphones van 2021

Maar wat zijn dan de beste goedkope smartphones van 2021? Opvallend is dat er veel merken tussen staan die je niet meteen bekend in de oren klinken. Dit zijn merken die nog aan het opkomen zijn op de (Europese) markt en met hun kwaliteitsproducten en lage prijzen toch veel aandacht trekken.
Denk daarbij aan een merk als Xiaomi, een Chinees merk dat op de Europese markt de naam Redmi krijgt, maar ook aan namen als HONOR en OPPO.

Lees de laatste tests om erachter te komen welke de titel van beste goedkope smartphone van 2021 mag dragen en laat je niet altijd meteen verleiden door de grote merken en hun reclames! Bij de relatief onbekende merken zit je helemaal goed voor de beste goedkope smartphones van 2021.

Lees ook
Beste VPN aanbieders van 2020