We willen allemaal niet zo perse jonger lijken maar er wel graag zo lang mogelijk hetzelfde er uit blijven zien. Een blouse of jurkje met een mooi decolleté is voor de meeste vrouwen het teken van vrouwelijkheid. Je decolleté verdient net als je gezicht veel aandacht. Toch vergeten we juist dit deel van de huid goed te verzorgen. Huidveroudering is vaak op deze plek het eerst te zien bij vrouwen.

De huid rond ons decolleté is sowieso dunner van structuur en heeft minder bescherming dan andere plekken op ons lichaam. De huid rondom dit gebied heeft maar heel weinig talgkliertjes en is daarom van nature droger. Meteen de oorzaak dus waarom hier de fijne lijntjes eerder zichtbaar zijn. Gelukkig zijn er een paar handige trucjes om je tegen huidveroudering te beschermen.

DUNNE HUID

Volgens dermatoloog Ingrid van van Riet van Carpe Clinic hebben vrouwen tegenwoordig sneller met huidveroudering te maken. Dit heeft te maken met het feit dat we steeds vaker over onze laptop en smartphone gebogen zitten. Hier gaat de huid rondom de borsten meer plooien. Dus hoe langer je voorovergebogen zit, hoe meer lijntjes er ontstaan die na verloop van tijd niet meer verdwijnen. De oplossing is overigens best simpel: plaats je laptop op ooghoogte en negeer te telefoon wat vaker. Ook is je slaaphouding belangrijk. Als je wat grotere en zwaardere borsten hebt en je slaapt op je zij, krijg je eerder vouwen in je decolleté. Dit kun je voorkomen door op je rug of buik te slapen of gebruik te maken van siliconen pads die je ’s nachts opplakt en die de huid strak houden.

SCRUBBEN

Bij scrubben denk je aan je gezicht of je voetjes maar wist je dat het ook heel erg effectief is om je decolleté mee te nemen als je toch bezig bent? Let wel op dat je geen roodheid of ontstekingen hebt op die plek, daarmee vererger je het. Door de scrub zachtjes aan te brengen verwijder je de dode huidcellen en geef je de huid rondom je borsten een echte boost. Bovendien wordt door scrubben de collageen productie waardoor je huid jonger lijkt. Scrubben kun je ook doen met een gezichtsscrub. Bevochtig de huid en vóórdat je onder de douche stapt, kun je je huid zacht masseren met ronddraaiende bewegingen (rondom je borsten in de vorm van een acht). Als je het douchen afsluit met een koude straal water stimuleer en verstevig je de huid.

LEKKER SMEREN

Tot slot houd je een jonger decolleté door regelmatig te smeren met een goed verzorgingsproduct. Omdat de huid van je decolleté erg teer is, moet je heel zachtjes behandelen, ook met het smeren.  Het is goed om dit gebied telkens na het douchen met een rijke voedende crème in te smeren. Zeker als je graag naar de zonnebank gaat of je huid wordt blootgesteld aan de zon is het verstandig om een crème met een UV-factor te gebruiken. Nog beter is het om je huid helemaal niet aan felle zon bloot te stellen, maar te bedekken om houdveroudering tegen te gaan.  met luchtige kleding.