Als je op zoek bent naar extra motivatie om meer te blijven bewegen, kunnen stappentellers een slimme aankoop zijn. Aangeraden wordt om elke dag minstens 10.000 stappen te zetten, en dit kun je het beste bijhouden aan de hand van een stappenteller. Zoals de naam al aangeeft, houdt dit apparaatje bij hoeveel stappen je op een dag zet. Alhoewel er simpele varianten zijn die alleen maar de stappen tellen, zijn er ook uitgebreide varianten waarbij andere factoren zoals bijvoorbeeld je hartslag of de gelopen afstanden bijgehouden worden. Maar wat zijn de beste stappentellers van dit jaar? Hieronder zetten we de top 3 stappentellers van 2021 voor je op een rijtje.

Lees ook: kortingscode NordVPN van 90%

Samsung Galaxy Fit Zwart

Samsung Galaxy Fit Op zoek naar een stappenteller van minder dan 100 euro die desalniettemin over een aantal handige functies beschikt? Dan kies je voor de Samsung Galaxy Fit Zwart. Dit is een smartwatch die, naast het tellen van stappen, nog veel meer voor je kan betekenen. Zo kan bijvoorbeeld je hartslag gemeten worden, maar ook het aantal calorieën dat je verbrandt hebt. Daarnaast is dit model compatibel met Android en iOS, waardoor je notificaties vanaf je mobiel op de stappenteller kunt tonen. Ook buiten in de regen is Galaxy Fit te gebruiken. Het grootste gemis is het ontbreken van een GPS sensor.

Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3 Van vele gebruikers hebben wij gehoord dat de Fitbit Charge 3 één van de beste stappentellers van dit moment is. Nadat we deze zelf getest hebben, kunnen wij alleen maar tot de conclusie komen dat dit helemaal klopt. Deze stappenteller is er in vele kleuren, en er is daarnaast ook een Special Edition verkrijgbaar. Niet alleen kunnen stappen geteld worden, maar ook andere zaken omtrent je activiteit zoals je hartslag, calorieverbruik, uren slaap en meer. De batterij gaat zeer lang mee en je kunt een connectie maken met je smartphone, zodat je notificaties vanaf je telefoon kunt zien op het display van de Charge 3. Het touchscreen is eenvoudig om te gebruiken. Ook zwemmen is een mogelijkheid.

Promedix PR-315

Promedix PR-315 De hierboven genoemde modellen kunnen stappen tellen, maar zijn eerder te bestempelen als smartwatches. Zoek je een stappenteller die alleen maar dit als functie heeft en die je niet per se om je pols hoeft te dragen? Dan is de Promedix PR-315 misschien iets voor jou. Dankzij de energiebesparende functie gaat de batterij langer mee dan gemiddeld. Naast de stappen worden ook de calorieverbranding en afgelegde kilometers bijgehouden. Deze stappenteller is te koop bij webshop Amazon. Check voordat je een aankoop doet bij Amazon of er een Amazon kortingscode beschikbaar is. Verder worden de waarden van deze stappenteller worden voor een week opgeslagen. En dat alles voor een lage prijs rond de 15 euro.

 

Lees ook

Philips Hue-lampen: draadloos dimmen en bedienen van je verlichting