vet haar Vet haar  ziet er snel onverzorgd uit. De meeste vrouwen met wat fijner haar hebben hier eerder last van. Je haar dagelijks wassen, föhnen en stylen kost veel te veel tijd, zeker als je al zo vroeg bent opgestaan. Bovendien werkt te vaak wassen juist in de hand dat je haar nóg vetter wordt. Daarom hebben we wat bruikbare tips waarmee je je wasbeurt kunt uitstellen. Zo hoef je minder snel je haar te wassen, en het zorgt er ook voor dat je haar minder snel vet wordt. 

Verschoon je kussensloop vaker

Je staat er misschien niet meteen bij stil. Maar per nacht dat je er op ligt, wordt je kussensloop langzaamaan wat vetter. Je kunt je voorstellen wat het effect dan op je lokken is. Verschoon je kussensloop dus vaker, en je zult meteen verschil merken. Dit is trouwens ook dé tip als je last hebt van puistjes of acné. De kans hierop is met een schoon kussen veel kleiner.

Was je haar minder vaak!

Het klinkt misschien apart: maar van veel wassen wordt je haar juist vet. Je hoofdhuid raakt hier aan gewend en zal dan juist vetter worden. Was je haar dus minder vaak, het beste is maximaal 2 keer per week. Is dit voor jou niet te doen? Kies dan een droogshampoo voor tussendoor. De tip van de eeuw om je haar een boost te geven, Na het gebruik van droogshampoo kun je het wassen zeker nog 1 dag uitstellen. Je hebt ook kleine busjes poeder met dezelfde werking als een spray droogshampoo. Handig voor in je tas!

Niet met je handen door je haar

Heerlijk is het, door je lange lokken strijken als het haar in je gezicht valt. Toch kun je het beter omhoog houden met een leuke klem of haarspeldje. Door steeds weer door je haar te gaan met je handen wordt het veel sneller vet. Steeds als je je hoofdhuid aanraakt maakt het talg aan, en hierdoor is het haar sowieso veel sneller vet en onverzorgd om te zien. Niet meer doen dus!

Niet te hoge temperatuur

Geniet jij ook van heel heet douchen? Voor je haar is dit funest! Door het warme water reageert je hoofdhuid, en raakt je haar minder goed schoon. Het is belangrijk om in elk geval als je bijna klaar bent, je haar uit te spoelen met lauwwarm water. Laat het daarna bij voorkeur gewoon aan de lucht drogen. Het gebruik van een stijltang en föhn is vaak ook funest voor vetter haar. Dit komt door de warmte die ervan af komt. Doe dit dus zo min mogelijk om een mooie frisse coupe te behouden.

Gebruik minder shampoo

Ben je ook geneigd om je hele hand met shampoo vol te spuiten en dan lekker te gaan wassen? Niet meer doen. Door teveel shampoo wordt je haar namelijk veel sneller vet. Je hebt maar een hoeveelheid ter groot van een hazelnootje nodig, per wasbeurt. Ook is het aan te raden een shampoo voor vet haar te gebruiken. De betere merken hebben deze in het assortiment. Vaak werkt een variant met mint erdoor het beste.