Nu de nagelsalon gesloten zijn, zijn kunstnagels ook volledig uitgegroeid. Dit is een klusje dat je echt moet overlaten aan een prof. Als je het  zelf gaat doen kan je je nagels er lelijk mee beschadigen. Bovendien is het veel gezonder en beter om een tijdje geen kunstnagels te nemen. Helemaal niet als je dit al heel wat jaartjes laat doen bij een salon. Maar hoe krijg je nu mooie, lange gezonde nagels van je zelf? Wij hebben wat tips voor je!

Lees ook

Snel vet haar? Deze tips helpen jou echt!

Eigen nagels

Hoe vaker je kunstnagels hebt laten plaatsen, hoe slechter het vaak met je eigen natuurlijke nagels gesteld is. Dit zie je pas als je je kunstnagels hebt verwijderd. Voordat je naar de salon ging waren je nagels nog sterk, maar gellak of nepnagels zorgen ervoor dat je eigen nagels heel erg dun worden. Vaak worden ze qua kleur ook vreemd, en is het echt nodig een pauze te nemen van nep fratsen voor je nagels. Bovendien scheelt het je een hoop geld, je moet vaak binnen de 6 weken weer terug naar de salon. Dit kost ook nog eens veel tijd. Hoogste tijd voor verandering dus!

Gebruik vitamine B6

Je zou het niet meteen denken maar wist je dat voeding best veel invloed heeft ook op je nagels? Als je geen zin hebt om hier op te letten is een vitamine B8 complex heel erg aan te raden, de zorgt ervoor dat je nagels sterker worden. Omdat je door kunstnagels en gellac heel erg droge nagels krijg is het goed om te letten op extra calcium, zink en antioxidanten. Die leveren behalven mooie strakke en sterke nagels nog veel meer gezondheidsvoordelen op.

Geen nagellak

Als je nagels aan het afkicken zijn van kunst gedoe, is het belangrijk ze ook echt rust te geven. Hoewel het heel verleidelijk is je eigen nagels nu in elk geval te lakken, is het beter dit nog even uit te stellen. Wat je wel kan doen is het aanbregen van een basecoat. Hiermee hou je je nagellaak veel mooier maar je besherm ook je nagels ermee. Er zijn ook speciale nagellak merken van de wat duurde merken, die je nagels ook verzorgen als je de lak opbrengt. L'Oreal heeft een eigen lijn die ook verzorging geeft tijdens elke lakbeurt.